Vihdonta

Hoitava vihdonta, Perinnevihdonta, vastotus, vastonta, satalatvakyly


Erittäin rentouttava perinteinen saunotus, jossa koko keho vihdontaan käytettäen 12-17 erilaista vihtaa/vastaa/satalatvaa hoidon aikana. Vihdotukseen kuuluu myös vihtapesu koko keholle ja vesivalelut.

Käytettävät vastat ovat koivun lisäksi myös tammea, lehmusta, vaahteraa, haapaa, katajaa, pajua ja leppää tai vaikka omenapuuta, havupuista puhumattakaan, aina tarpeen ja tilanteen mukaan.
Käytän kahta samanlaista vastaa samaan aikaan, siis molemmissa käsissä. Vastoja asetellaan myös pään alle ja päälle sekä jalkoihin, lantionseudulle ja tarpeen mukaan muuallekin vartalolle.

Lopuksi pestään vihdalla koko keho. Vaahdotetaan vihtaa pienessä määrässä lämmintä vettä, jossa palasaippua ja sitten liidätellään, hierotaan ja painellaan vihdalla keho puhtaaksi.

Tässä kokonaisvaltaisessa hoidossa sielu lepää saunan lämmössä, kipeät kolotukset saa kyytiä ja olo on kuin uudesti syntyneellä.

Erittäin hyvä lisä ennen jäsenkorjausta tai kuppausta!

Kesto saunomisen ja lepohetken kanssa noin tunnista puoleentoista, josta itse vihdonta kestää noin 20-25min ja vihtapesu noin 10 min.
Hinta sisältää ennalta sovitut vastat, palasaippuan ja muut pesuaineet, mehua, pyyhkeen, tossut ja saunatakin käytön.

kuvat Juha Laitalainen